Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ… ΛΑΟΣ!


Θα  χτυπήσει επιτέλους δυο τύραννους: Τον πελατειακό νεποτισμό και την Φοροδιαφυγή;


Δύο από τα μεγαλύτερα βάρη κάτω από τα οποία λύγισε και τσάκισε η ελληνική κοινωνία ήταν το πελατειακό κράτος τού κατεστημένου και η οικονομική κραιπάλη των διαπλεκόμενων και των ημετέρων της δεξιάς κυβέρνησης. Αυτά ακριβώς που προσπάθησε να γκρεμίσει επιτέλους ο λαός μετά τις εκλογές, ρίχνοντάς τα  στα τάρταρα και στον αγύριστο.
Γιατί τώρα, θα καταμετρηθούν και θα βγουν στην επιφάνεια τα εγκλήματα, η αδικία και η καταστροφή ανθρώπων ή κοινωνικών ομάδων, για τα οποία εγκλήματα και αδικίες, θα φρίξει η κοινή γνώμη σήμερα αλλά και η Ιστορία αύριο!
Οι διορισμοί και οι προσλήψεις σε δημόσιους φορείς, που είναι και οι μοναδικοί που προσλαμβάνουν πλέον (αφού τον ιδιωτικό τομέα τον είχαν βουλιάξει) γινόντουσαν μόνο για «τα δικά τους παιδιά». Τις δικές τους πολυμεταχειρισμένες και επαναλαμβανόμενες φίρμες των σαλονιών τους και των ΜΜΕ…. Μόνο οι ευνοημένοι τους, στα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, στην Βουλή και στις ΔΕΚΟ, στα υπουργεία,  σε Υπηρεσίες, σε ειδικές θέσεις  και τράπεζες. Ο απλός τίμιος και εργατικός άνθρωπος που δεν είχε πρόσβαση παρά μόνο στην αναμονή, δεν είχε ποτέ καμία τύχη…
Οι εφορίες, η Δικαιοσύνη, τα δάνεια, το ΣΔΟΕ, οι χαριστικές πράξεις δε, πάντα υπέρ των εκλεκτών τής πολιτικής ολιγαρχίας, κατά παράβασιν νόμων, θεσμών και διαφάνειας… Ο φοροκλέφτης, ο παραβάτης, ο μπαταχτσής που θα έδινε «κατιτί», ή θα έπεφτε ένα τηλεφώνημα που θα τον έβγαζε λάδι, είχε σαν αποτέλεσμα οι τσέπες όλων αυτών να γεμίζουν και τα δημόσια Ταμεία να αδειάζουν. Ο απλός λαός δε, πάντα στα χαράτσια και στην μάταιη αναμονή για μια θέση στον ήλιο. Ή αν ήταν κάπου, μπορεί να απολυόταν, να περνούσε στην ζητιανιά, να τον πέταγαν από το σπίτι του στον δρόμο, την ώρα που όλοι οι αδίστακτοι βολεμένοι πλούταιναν και χόντραιναν τους λογαριασμούς τους στις αμέτρητες λίστες Λαγκάρντ. Λίστες  που τις κρατούσαν προστατευτικά κλειστές,,.  Αν γινόντουσαν δε αποκαλύψεις περί όλων αυτών, αντί να διώκονται οι κλέφτες, διώκονταν αυτοί που αποκάλυπταν τους κλέφτες! (Δηλώσεις Ρακιντζή στη Βουλή, Υπόθεση Βαξεβάνη, Χατζηνικολάου, Χατζηδάκη, κ.α.)
Όλο αυτό το ξέφρενο πανηγύρι, αιφνίδια ο από μηχανής θεός το σταμάτησε. Ο από μηχανής λαός, με την απόφασή του να αλλάξει τα πρόσωπα και την ροή των πραγμάτων, θα τα καταφέρει;

Κώστας Χατζιδάκης  
kostashatzidakis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου